2008. március 11., kedd

blaXploitation

Nincs coolabb egy öltönyös, mikrofonfejű fekánál, amikor egy luxuslakás udvarára lép ki nyakkendőjét igazgatva, és az éppen a medencében koktélozgató barátnő még annyit kérdez tőle szexi Pam Grier-es hangján, hogy “When I’m gonna see you again, Baby?”
Erre Mr.T vállat von, teátrálisan a nő felé fordul, kivillantja tökéletes Colgate-mosolyát, és ennyit mondd: “I’m gonna have to think about that, Girl”

Majd elindul Marvin Gaye Trouble Man-je, és kedvenc öltönyös fekánk az általunk valaha látott legruganyosabb lépésekkel indul meg túlméretezett Cadillacje felé, és egy napszemüveg utólagos arcbaállítása után, dobhártyánkat meghágó fékcsikorgással sasszézik rá a főútra.

Vagy amikor John Shaft hosszú barna bőrkabátjában, majd’ állig érő fekete goatie-ját végigsimiítva sétál végig Harlem nyomornegyedein, és a forgalmas úton átkelve még beint egy taxisnak, hogy "Up yours asshole”, utánozhatalan eredetiséggel, füstös kocsmákban, sztiptízbárok vörös fényei alatt, és a legsötétebb sikátorokban verve szarrá fehéreket és feketéket egyaránt (a fehérek sokkal rosszabbul járnak, de ez a lényege a blaxpo-nak) majd tizpercenként cserélődő, észbontóan erotikus fekete vadmacskákból „kényszerítve ki” információkat nyomoz, lövöldöz és tartóztat le maffiózókat a 70’-es évek seggrázós funky zenéire.

Ehhez az eletérzéshez kötelezően társul néhány túlfűtött, egyenjogúságról szóló monológ, melyeket legtöbbször ezen filmek főszereplőinek filmbéli rokona mondd el nagy tömegek előtt, aki általában lelkes jogi-aktivista, Fekete Párducok-tag, vagy csak egy egyszerű black made man, aki bizony régesrég rájött, hogyha coolfeka szeretne lenni, ahhoz stricinek, gyilkosnak, vagy dealernek kell lennie. (Igazából persze csak azért rosszalkodik, hogy a piszkos pénzt szétossza a szegények között, adományozzon az egyháznak, vagy eltartsa imádott anyukáját)
A film végére általában maga a főszereplő válik legnagyobb ellenfelévé, és drámai képsorokon át figyelhetjük a nagy leszámolást, melynek végeztével a földön vérben úszó gonosz bátyó bocsánatot kér tetteiért az akkor még igencsak fajgyűlölő amerikai néptől.

És mit mondana nekem például Richard Roundtree, ha elolvasná ezt?
"You are one wise Caucasian, baby. Don’t make me put my feet up your ass!”

5 megjegyzés:

clairens's personal blurbs írta...

.."általunk valaha látott legruganyosabb lépésekkel indul meg"..
eddie murphy azt mondta azért mennek így a fekák, mert akkkora a farkuk, hogy kibillenti őket az egyensúlyból, meg lehúzza őket.. :) s a kínaiak meg azért mennek úgy ahogy, könnyedén, mert velük ki lett baszva: kicsi a seggük is meg a farkuk is.. :)

Noir írta...

ez jó :)
Eddie Murphy a RAW-ban azt is mondja, hogy a négerek grandiózus péniszméreteiről szóló pletykákat igazából a fehérek találták ki...
Asszem ugyanebben a standupban ő maga a bahamaiakról állítja, hogy nagy a farkuk XD

Noir írta...

Asszem megbeszéltük a blaxplo. lényegét, és egész biztosan ez volt az ok, amiért a fehérek körében nem voltak túl populárisak ezek a filmek :D

clairens's personal blurbs írta...

Urban Dictionary: shafty

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=shafty

clairens's personal blurbs írta...

hehe de van ilyen is:

1. shaftophobia

Fear of removing one's hand from one's penis for intervals longer than ten minutes.

example: "Shaftophobia ruined Paul Rubens' career."