2008. április 14., hétfő

Gyere őrült, van egy Edda kazim!

Noir nem szereti az Eddát. Sohasem szerette.
Talán azért, mert nem nőtt fel panelben, és nem rugdosták a nagyobb fiúk focizás közben.
Ezek pedig fontos tapasztalatok annak a bizonyos urbánus életérzésnek a megértéséhez, melyet az Edda képvisel, és amit Pataky régen Miskolcon hagyott, amikor másnap elhagyta a várost.
Érdekes dolog ez, mivel eddigi tapasztalataim alapján az Edda főleg falun menő, manapság meg már csak ott. Mással nem is tudom ezt magyarázni, esetleg egy olyan hasonlattal, miszerint én is szeretem az ámerikai előadók dalait hallgatni ámerikáról álmodozva.

Ennek ellenére Noir megérti (de leginkább megmosolyogja) azt, ha egy fiatal srác éjjel érkezik, ledobja az eddaművek bőrjakót, és fáradt, kiégett aggyal bedől a sátorba egy nosztalgia-koncert után. Teste gyönyörű lázban ég szerelme után vágyakozva, de ezúttal sajnos csak két hányástócsának sikerült helyet adnia maga mellett.

Legyek szemét, ha úgy tetszik, a Fémszivű Fiú. De egy dolog viszont egészen csúnya volt: rajongók hada, akiket ha addig nem is tántorítottak el az erőltetett rímek, egyszercsak hűtlenek lettek Attihoz, aki ukmukfukk beállt a showbusiness körének közepébe, hogy a Dáridóban magyar nótákat kezdjen nyomatni jobb napokon matyóhimzésben, rosszabbakon digóingben.
Égett is sok csábult arca a pofonoktól. Kapták.

4 megjegyzés:

Noir írta...

Na jó, eredetileg a Bikini adott helyet maga mellett, szíves elnézésüket kérem, nem lett volna szabad bántanom őket. (legalábbis ebben a postban még nem :P)

Névtelen írta...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Aluguel de Computadores, I hope you enjoy. The address is http://aluguel-de-computadores.blogspot.com. A hug.

tikvicki írta...

Lelkemből szólt ez a dal:) az Edda tényleg kaka.......

Noir írta...

:) az, méghozzá a büdösebb fajtából. Amíg viszont van rá igény, és sokan találnak benne élvezeti-értéket, sokáig fog még büdösödni... Le kéne húzni a wc-t időnként XD

Azt viszont el kell ismerni, hogy újra és újra fel tudják hívni magukra a figyelmet, olykor magyarnótával, máskor politikai-állásfoglalással. Ez is baj, de ha elvonatkoztatunk ettől (én nem tudok ugyan, de maradjunk zenei vonalon) akkor marad a szomorú tény, hogy csak megsárgult az a fránya evergreen, kapcsójjukmáki egyszer és mindenkorra! :)