2008. április 19., szombat

Devil may care

Reggel megint erős fejfájásra ébredtem.

Ez azért riasztó, mert a tegnapi sörözés túl lightosra sikeredett ahhoz, hogy bármilyen rossz-közérzetre is számítsak tőle másnap. Túl egyszerű lenne, ha öregedésemre hivatkoznék ezzel kapcsolatban, de egyenlőre nem látok más magyarázatot a dologra.

Sajgó idegpályáimat újraindítandó, reggeli koffein-adagom elfogyasztása közben sokat töprengtem azon, mihez lenne, illetve mihez nem lenne jogom ezen a blogon. Belefér-e lábonlőtt lányokról, részeg tanárokról, gyerekeket molesztáló családapákról és félresikerült piercing-beültetésekről mesélni?
Megengedett-e az, hogy felfedjem egyesek hűtlenségét, hazugságait, hátsó szándékait, akárcsak utalgatva is rájuk? Szabad-e szerelmet vallani? Esetleg Isten nemlétéről beszélni?
Sokak szerint nem, de a következményekre mindenképp kíváncsi lennék.
Egyszer valószínűleg sort kerítek minderre, talán egy másik országban, más emberek között, felégetve magam mögött mindent, eltaszítva és elárulva mindenkit, magammal együtt.
Ez lenne az igazi nihilizmus, ami ahogy a legtöbb bloggernél, nálam is a romantikában gyökerezne.

Egyenlőre viszont maradnak elzárva a későbbre tartogatott gondolatok, és az időnként általam felvillantott kaján félmosoly. Noir loves u all.

3 megjegyzés:

zsolt írta...

szerintem minden megengedett.abból kiindulva,h ez a TE blogod, a TE véleményed,stb. Persze, értem,h mik a 'félelmeid', de úgy vélem,hogy bizonyos dolgok,amikről postolsz,csakis a TE álláspontodat képviselik. Ergo,hogyha Isten nemlétéről postolnál pl, és ez vkinek nem tetszene, csak rá kéne világitanod a tényre,hogy nem kötelező sem egyetértenei Veled,sem a blogodat olvasni!:D

Noir írta...

Szevasz Zsolt! :)

Ezzel egyetértünk, valóban azt írsz meg, amit csak akarsz, és nem kell társadalmi csoportokra illetve akárki másra sem tekintettel lenni, ha a saját álláspontod képviseled. Természetesen vannak - és mindig is lesznek - akik hülyeségnek, illetve időpocsékolásnak tekintik azt, ha a kibertérben leírod a gondolataidat, urambocsá' állást foglalsz valamivel kapcsolatban.

Esetemben a probléma abban áll, hogy hozzám közel álló emberekkel túlzottan extrém események történnek az utóbbi időben ahhoz, hogy ne írjam le őket (vagy már leírtam?) mégis úgy érzem, nem lenne jogom azonnal postolni azokat.

Önzőségem azonban időnként nem ismer határokat, és ha mélyen elzárt gondolataim magamból való kirobbantása egy kicsit is hozzá tud segíteni valami rövidtávú eufórikus állapothoz, nem leszek szégyenlős...:D
Legfeljebb túlzottan kreatív, hogy elsőre ne legyen feltünő, kiről is van szó :D

Isten pedig halott. Tessék Nietzschét szidni :)

clairens's personal blurbs írta...

belefér-e?? kérlek írj lábonlőtt lányokról :) és remélem nem az én piercingem a félresikerült.. :P
haha ha :)